Lina Maria Viitala Konst & Design

Idag var vi och besökte Kiruna stadshus för att lyssna på Lina Maria Viitala och kika på hennes vernissage som startade idag. Vilken cool tjej! Hon berättade att hon fått inspiration från blicken många av samerna hade i historiska bilder från förr, Kiruna, den pågående stadsflytten och styrkan i kvinnor. Något som verkligen syns i hennes färgstarka konst.

Utställningen finns att se i Kiruna stadshus under två veckors tid på andra våningen. Gå dit! Det är gratis.

Följ henne på Instagram: @linamariaviitala

---------------------------
Today we visited Kiruna City Hall to be part of the opening of Lina Maria Viitala's exhibition. What a cool girl! She told us that she got her inspiration from the eyes of the Sami people in historical images from the past, Kiruna, the city movement and the strenght in women. And all that really shows in her colorful art!

The exhibition is available in Kiruna cityhall for two weeks on the second floor.
Go! It's free.

Follow her on Instagram: @linamariaviitala

Kommentera gärna: