Fotografering med Anna Öhlund Photography


I tisdags trotsade vi kylan och begav oss ut till Nutti Sámi Siida och renarna strax utanför Jukkasjärvi för en heldagsfotografering i, håll i er nu, minus 37 grader! Det blev bitvis lite kallt om fötterna, men vi höll värmen uppe med hopp och skutt samt hjälptes åt att hålla utkik
efter vita fläckar i ansiktet (en varning för köldskada). Men allt gick jättebra och det var en väldigt rolig och spännande dag. Har varit med på liknande fotograferingar tidigare, både bakom och framför kameran, men jag tror faktiskt den här tog priset trots kylan. Fantastiskt vackert ljus när solen kikade fram! Ska bli väldigt spännande att se  slutresultatet.

Anna Öhlund som fotograferade oss är en väldigt duktigt fotograf! En riktigt stålkvinna med öga för detaljer och hjärtat fullt med äventyr. Hon har bland annat seglat till Svalbard, bara en sån sak.
Kika in henne här!

Dessutom var det extra kul att Pär från Natures Best Sweden var med som gör ett viktigt jobb med certifiering av naturupplevelser. Många av er känner säkert till deras arbete. För dig som inte känner till deras arbete så kan du läsa mer här. Det finns många som driver naturturism, men inte fullt lika många levererar upplevelser med hög kvalitet och tar hänsyn till naturskydd, miljöanpassning eller lokal förankring. Men Nutti Sámi Siida som vi besökte igår är ett av de godkända företagen.
Här hittar du en lista på alla företag som är godkända.
---------
This Tuesday we defied the cold and headed out to Nutti Sámi Siida and the reindeers just outside Jukkasjärvi for a full day photography in, get ready, minus 37 degrees! It was a bit cold for the feet, but we kept warm by jumping up and down and danced. We also helped eachother look for white spots on the face (a warning for frostbite). But everything went well and it was a very fun and exciting day.

Have participated in similar photoshoots earlier, both behind and in front of the camera, but I actually think this took the price despite the cold. Fantastic beautiful light with the sun! Very excited to see the final results.

Anna Öhlund, who photographed us, is a very good photographer! A true steel woman with eye for detail and heart full of adventure. She has, among other things, sailed to Svalbard, just one such thing.
Check her out here!

In addition, it was extra fun that Pär from Natures Best Sweden was involved. They're doing an important job! Many of you maybe heard about their work. For those who don't, you can read more here. There are many who works with nature tourism, but not as many people deliver high quality experiences. But Nutti Sámi Siida we visited yesterday is one of the approved companies. Here you will find a list of all companies that are approved.

Kommentera gärna: